Saturday, April 10, 2010

What Year Now? Still Got People Use These!

After searching you for months, finally I found YOU!!! Aaawwww~

.

.

.

.

.

DSC08886
KODAK FILM!!!

And the boss said I'm the only customer bought it since it'd been displayed for YEARS!!!

12 comments:

The Royal`s said...

how much tah? baik inda naik harga the kodak film? hehehe

i saw (i think) di batu besurat ada tapi it was last year (maybe) heheh but the blue kutak, fujifilm. not sure hehe.

will buzz up if i see ada bjual dikadai ah heheh

Ah-Yong said...

baro masa ni pakai camera berfilm and its my first time ever... hehehe!

errm, dulu punya harga kita tahu? im not sure ada naik harga kah inda.. tapi, ku minta less plang arah bossnya since nada orang membali atu. hehehe!

thank you thank you~

The Royal`s said...

heheh! kami dulu pakai slalu pasal inda tedapat camera digital yang canggih2 macam masa ane hehe

dulu kalau inda silap, kodak ane mahal ckit compare to fujifilm. tapi inda ingat lagi harganya, maybe around $5.80 or $6.80 yang 36. kalau 24 murah maybe below $5.

how much kita bali?

haha now nada urang mau bali lagi kali. but i'm afraid if semua urang in to lomo, laku balik tu the film! hahah

Ah-Yong said...

Yeah, dulu dulu atu i remember if wana own one camera pun bukan senang juga cos it is mahal benar! hehehe.

bought the film yang iso400 $5 for 1. and the iso200 3 for $10. hehehe! yeah, not much yang membali now. sometime ada tia suprise bila nampak i tanya bout the price and then ada lagi cakap sekarang mana ada durang cuci film lagi. hehehe. but siok plang main lomo ani i just like the effects!

ohh yeah, apa nama kita? hehehehe.. I'm sky =D nama cina ku Ah-Yong!

The Royal`s said...

hehe banar tu! tapi i realised, kalau dulu lapas ambil gambar tarus develop (because 36 kaping only, and excited to liat) tapi now hundreds shot for one simple event, siuk2 liat arah screen saja and inda antar kadai for cuci. lol.

anyway..

its quite cheap jua ah. but since inda banyak yg bali the film, the boss should bagi more discount lagi bah heheh

how much kita bali "her"? hehe

I'm Mimie and hi Ah-Yong =D hehe. rasa macam kenal sudah dgn kita through food-hungry heheh!

Ah-Yong said...

yeah!!! luros tuu, since i had the sony digicam.. until now, alum pernah ku cuci gambar yang ku ambil selama ni. hehehe!

but the lomography, so far cuci dalam 8kali dah ni.. hehe! selalu exciting plang kan meliat apa yang ku ambil..sal inda mcm digicam dapat liat the pics... TAPI so far now, quite few time pun hampa juga... sal, still not so pro with it.. kadang-kadang terliat badan inda terliat kepala.. kadang kadang sampai hidung inda terliat mata.. hehehe!

yeah tah bah!!! misti kasi lebih diskount tuu... supaya dapat clear stock. hehehe! the diana? bought her for $190 n another $90 for its accesories.... i super duper love it, it looks so cute!!! hahaha!

ohh, mimie..food-hungry readers juga ni. thats my friend's blog. she is the one that influences me blogging juga. hehe!!!

The Royal`s said...

Haha! good to know i have company! i oso don't know bila mau cuci the gambar haha. forever dalam hard disk tia kali =p =p

waaahhh.. so very the susah ah SKY to take pictures pakai her? syg film tu ah kalau ada yg d gambar separuh mata separuh idung haha.

SKY~~ don't influence Mie with lomo~~ *grrr!~* LOL.

hehe awu bumped into her blog masa mencari one place utk celebrate my lil' bro punya birthday heheh. literally speaking i "know you very well" in her blog haha!

Ah-Yong said...

hehehe! Sal i don't have the habit of putting pics in album or lakat lakat ia arah dinding... all the pics i took, all i used for blogging! =D

yeah, kinda hard to take pics! the focus things, the viewfinder tipu punya tuu! hahaha! the first film i developed, oni 7 out of 36 saja ada nampak gambar! hahaha! buts its kind of cool though, those vintage effects n the lighting effects! u can click on labels "lomography" i got posted couples of pictures taken by lomo or u can add me in my FB. name Soon Kian Yong, ada tuu albums i posted there using the lomo!

hahahaha! really easy kena influenced tuu, me i got influeced just by looking at the album of my friends n then asked her.. ia cakap icklebooks ada... then go icklebooks in the morning, petang terus beli the camera! hehehe! =D

owww!!! know me well!?!?! hahahahaha!!!! let's see =P

The Royal`s said...

wwhhhaaattt? 7 out of 36? kapisan tuu. payah banar kan ambil gambar hehe. oh ya ya ada mie liat in your blog. ada kelainan result gambar atu and very nice, indeed. sure, will add you soon hehe. thanks SKY ;)

hahahha hopefully mie inda ter influence *in denial* hahahah LOL

huhuhu inda lah. only know dari gambar2 kita arah food-hungry atu saja. coz of the "gila-gila" character hehehe.

Ah-Yong said...

helloo!!! i'm back in action... mana boleh kasi comment box ani stop... first time nii, ada the comment sampai 10buting. hahaha! kira bangga lah.. hahaha! yeah, 7 pieces saja, its like dissapointing plang.. tapi paksa tah sabar. memang cani ah... but the second roll semua ada.. tapi blur.. n then 3rd roll sama juga n then the focus inda accurate lagi n so on.

so far still trying to adjust the angle though, masa ni ku ambil without seeing the viewfinder... i just hamtam katik katik nya.. alum lagi develop... liat cana tah the outcome. hehe! main lomo ani, berinvest usin juga nii.. beli film, cuci film... mahu lagi beli camera yang lain yang mendatang feature yang lain lagi. hehehe!

yeah, kinda like gila-gila though sometime. but thats life, happy one day juga, sad one day juga.. why not choose the happy one! :)

orang mana tah kita ni? skulah maseh? im still study eii.. :)

The Royal`s said...

hahahah macam jalan jauh2 saja.. welcome back welcome back =p =p

hahaha another comment added so jadi 11 sudah =p hahaha SKY memang penyabar urangnya ne hehehe until 008 of lomo sudah =D

yeah i can see that! bannyaaakkk duit pakai. pasal u cannot pilih untuk develop 1 picture out of 36 atu kan kan kan =p =p

i agreeeeee!! (hahah over!) but its true wat. why wanna pilih unhappy life, things ya ja. i'm in for happy2 life hehehe ;) *high five*

my asal is Jerudong Pasir. hehe i was working+studying for the past 3 years, now inda lagi skulah baru jua abis nov last year tapi kraja masih hehe. and menunggu utk graduate saja lagi hehe. how about you SKY? and bila your course abis?

Ah-Yong said...

these made the 12. hahaha! luan jua aku ni..sadang jua eii! hahaha~ :)

yeah, good things come with great patience ahh! since sudah beli the diana f+, indakan halfway give up... sayang jua tu... since wana play it, gota make it to the best! mana dapat hot-hot chicken shit. hahaha!!!

things are always senang di cakap tapi susah di buat! that's human. hehe!

owhh, sekulah mana dulo kita? me masa ni nd pertanian di wasan... u can see the entry on march "life as an agriculture student" ada ku ckp about myself about my course tu sana! hahahaha! still another 1year haf to go for me...